2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Jablečná nutela

Název Množství a jednotka
jablka 1 kg
cukr krupice 1 kg
vanilkový cukr 1 sáček
kakao 100 g
čokoláda na vaření 100 g
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, přidáme cukr a rozvaříme. Pak jablka rozmixujeme a 5 minut před koncem vaření přidáme vanilkový cukr, kakao, čokoládu a můžeme přidat i nasekané oříšky.
Chvíli povaříme, až se čokoláda roztopí. Pak dáme do sklenic a sterilujeme 15 minut při 80 stupních.


 


RECEPTY

Hráškový krém

Postup: Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl... zobrazit recept

RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbková krémová polévka

Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept

RECEPTY

Vosí hnízda (Včelí úly)

Postup: Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme a dáme do mísy. Máslo rozpustíme. K pomletým... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...